Des del CAMERUN

          El cap de setmana del 30 i 31 de gener, coincidint amb la festa litúrgica de Sant Joan Bosco -fundador de la Congregació Salesiana-, a la nostra parròquia realitzarem una col·lecta extraordinària per col·laborar amb la tasca missionera del prevere salesià i missioner al Camerun P. Josep Maria Sabé, germà gran del nostre rector. Ell ens ha escrit aquestes paraules: 


                                                                                            Yaundé (Camerun), gener 2021

Apreciats amics de la Parròquia de Sta Tecla :

 

Una salutació cordial a tots i totes des de Yaundé. Ja podeu imaginar-vos que malgrat el silenci aparent estic en comunicació amb el meu germà mossèn Joan -rector vostre- compartint el que vivim uns i altres. Sé el que esteu patint en aquest contexte del Covid i les seves conseqüències.

 


Per aquí el drama del covid no ha produit la mortalitat alarmant que passeu per Europa. Tohom preveia una crisi terrible perquè no tenim un fort sistema sanitari però la veritat és que les conseqüènciaes d’aquesta epidèmia són lleus. Ja va bé que alguna vegada els pobres no els toqui rèbrer! La veritat és que fem vida normal al col.legi, al mercat o a les celebracions litúrgiques. Els problemes per a nosaltres segueixen sent l’educació, l’accès a la qualitat de vida, la seguretat o el desenvolupament econòmic.

 

El que ens ha fet més mal és la gran crisi econòmica que la covid ha generat. Alguns que es varen comprometre a ajudar-nos a equipar el col.legi acabat de construir no han pogut enviar-nos l’ajuda promesa. El covid ha esdevingut la nova urgència mondial tot i que per l’Africa no ho és. En Joan m’ha demanat quins són els reptes que tenim en aquests moments i li he dit que ens cal equipar una sala d’informàtica pels 750 alumnos del nou col.legi. Per ara la informàtica son classes sense ordinadors i els nens no saben encara com funciona de veritat un ordinador.  

 

Us agraeixo també les pregàries i tot l’afecte que sempre rebo de vosaltres. Sento la parròquia de Sta Tecla molt propera encara que no ens poguem retrobar. Si Déu vol aquest proper estiu estaré per Barcelona i podré compartir amb vosaltres l’Eucaristia i les experiències missioneres per Yaundé. Per ara toca anar tirar endevant el projecte del Col.legi i el del Centre Professional que volem seguir impulsant.

 

Units en la pregària, l’afecte i la missió.

 

 

 

Josep Maria Sabé, salesià missioner

Comentaris