QUARESMA'2024

La paraula “QUARESMA” és una abreviatura del llatí quadragesimam diemCuaresmal es sinònim de quadragessimal pel número de dies que té per a la maduració en la fe feta vida davant l’aconteixement proper de la Pasqua. És un temps de conversió, de canvi, de revisió de vida que significa orientar-nos a produir efectes en la nostra tolerància i misericòrdia. 

La conversió és actualment una tasca que ens descol·loca davant la indiferència generalitzada front el fenomen religiós. La Quaresma actual sembla un anacronisme davant la desconnexió social amb la fe i amb el propi carnaval, que en alguns llocs ja s’allarga fins a penetrar fins i tot en la primera setmana de Quaresma.

És la maduresa quaresmal la que s’imposa treballar per ser la millor possibilitat d’un mateix i amb els altres. Aquesta és la batalla silenciosa i difícil que hem d’afrontar durant aquestes setmanes enmig de les nostres dificultats personals i d’un escenari materialista asfixiant. Però si pensem en el Mestre, no ho tingué millor en aquella societat teocràtica més asfixiant encara.

Feliç Quaresma de la mà de l’Esperit!!

           

A continuació podeu consultar el Calendari de Quaresma de la nostra parròquia:

DIMECRES de CENDRA, dia 14: Eucaristies amb imposició de la cendra a les 9.30 i a las 20.15

RECÉS PARROQUIAL de QUARESMA: matí del dissabte 2-Març a partir de les 10.30’. Predica i dirigeix: Sr. Josep Otón, escriptor i professor.

“Via CRUCIS”: Tots els divendres a les 19.30

Pregària del ROSARI en comunitat: tots els dissabtes de Quaresma excepte el 23-Març a les 10h. 

EXPOSICIONS del SANTÍSSIM: Tots els dijous de 19h a 20h (capella petita) i també dijous 15-Febrer, 29-Febrer, 14-Març i 21-Març a les 20.45’ (església).

Curs bíblic:  els dimecres 21-Febrer, 13-Març i 20-Març a les 19.30.

CELEBRACIÓ COMUNITÀRIA de la PENITÈNCIA: Dilluns 25-Març a les 19.15

Properament es comunicaran els horaris de Setmana Santa.


Comentaris