CUARESMA: Oración, penitencia y limosna.

 Pregària, dejuni i almoina. És fàcil explicar aquest programa? Doncs sí, tot i que la seva formulació respecte  a un llenguatge d'actualitat ho compliqui. Sobretot perquè hi ha moltes persones d'avui que gairebé mai han sentit parlar d'això. I no és fàcil dir-los que això segueix tenint sentit avui. La pregària és el nostre "sistema" de diàleg amb Déu, amb un Senyor que viu i ens ensenya. La penitència és la reflexió sobre els nostres excesos i desencisos, el coneixement del nostre mal obrar i la recerca del bé i del perdó: és Déu qui ens perdona, però també busquem el perdó de tots aquells als que hem ofès o causat mal. Quant al dejuni i l'abstinència és una fòrmula simbòlica de solidaritzar-nos mínimament amb els que no tenen res i enllaça amb una tradició austera de la nostra espiritualitat. És obvi que el dejuni i l'abstinència no tenen sentit si no s'exercita l'almoina. Els altres ens necessiten, especialment els més necessitats. 



I, al costat d'aquests plantejaments més comuns, Quaresma cerca obrir el nostre cor a Déu i preguntar-li què vol Ell fem durant aquests 40 dies i còm pot mostrar-nos el significat profund del camí del seu Fill en direcció cap al suplici de la Creu. A partir d'aquí ha d'aparèixer un principi de millora, de purificació i de conversió. 

Aquesta ascètica és una preparació fonamental per millor entendre els grans misteris que aquest període -Quaresma, Setmana Santa i Pasqua de Resurrecció-- ens porta. 

Us deixem aquest programa quaresmal que ofereix la parròquia : 

RECÉS PARROQUIAL de QUARESMA: matí del dissabte 4-Març a partir de les 10.30’. Predica i dirigeix: Sr. Josep Otón, escriptor i professor.

“Via CRUCIS”: Tots els divendres a les 19.30

Pregària del ROSARI en comunitat: tots els dissabtes de Quaresma excepte el 25-Març a les 10h.

EXPOSICIONS del SANTÍSSIM: Tots els dijous de 19h a 20h (capella petita) i també dijous 2-Març, 16-Març i 30-Març a les 20.45’ (capella gran).

Curs bíblic:  dimecres 1-Març i 15-Març a les 19.30.

CELEBRACIÓ COMUNITÀRIA de la PENITÈNCIA: Dilluns 3-Abril a les 19.15

Properament es comunicaran els horaris de Setmana Santa.

 

Comentaris